NOTICIA COMARCAL TELEVISIÓ

El mòdul de Producció Agroecològica de l´IES d´Albaida incorpora als seus estudis el projecte de microvinyes

Per a recuperar ceps antics i abandonats

L’IES Segrelles d’Albaida compta amb un mòdul d’FP de Producció Agroecològica; un mòdul que ha implantat el projecte de “microvinyes” amb la col·laboració del seu creador, Juan Cascant, gerent a més del Celler del Minifundi d’Alcoi. Una de les activitats ha consistit concretament en la poda del raïm d’una vinyeta plantada al mateix pati de l’institut. Un taller que pretén conscienciar als alumnes sobre la importància de l’agricultura més tradicional i a xicoteta escala.

El projecte de microvinyes busca recuperar variants de ceps antics i abandonats per la baixa productivitat però profundament arrelades al territori; ceps que queden en els minifundis treballats pels llauradors de la zona; en aquest cas, en Albaida, es treballa una espècie de malvasia i faranà. Microvinyes és un revolucionari projecte que aposta per la reconquesta del paisatge i del patrimoni, la gestió colaborativa amb els agricultors i la solidaritat entre els seus integrants. Com veiem, dins de la seua filosofia està cuidar al xicotet llaurador i pagar-li el raïm al preu que es paga en el mercat, el que es pot convertir en una gran oportunitat laboral.

 

 

Així amb la recuperació de ceps antics però profundament arrelats al territori, es pot convertir una passió en filosofia de vida.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Seccions

Programes

Servicis

CONFIA EN NOSALTRES!

T’OFERIM UN MÓN DE POSSIBILITATS EN COMUNICACIÓ I PUBLICITAT EFECTIVA PER A LA TEUA EMPRESA.
Els nostres mitjans produeixen gran quantitat d’audiovisuals, notícies, reportatges, programes, magazíns, diverses seccions, espots, documentals, etc. Demana la teua còpia!
Tu eres el protagonista, la nostra audiència, i volem que formes part del grup! El nostre eslògan, "Junts tenim molt que vore!" i volem que així siga.