NOTICIA COMARCAL TELEVISIÓ

El departament de Salut Xàtiva-Ontinyent ha conclòs hui la vacunació massiva de les persones nascudes en 1956 i 1957.

3780 vacunes en dos dies

Segona jornada de vacunació massiva al pavelló Francisco Ballester de Xàtiva.

Les persones nascudes en 1956 i 1957, és a dir les que ara tenen 64 i 65 anys, ja han sigut vacunades amb AstraZeneca. En el matí d'ahir es van citar 1.260 persones i altres 1.258 de vesprada. Entre ahir i hui s’han citat 3.780 persones al Departament de Salut Xàtiva-Ontinyent, una xifra que puja a les 96.000 a tota la Comunitat Valenciana. Una quantitat que ha portat a la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública a reforçar els punts de vacunació instal·lats als hospitals de campanya amb nous llocs per a l’administració de dosis contra la Covid-19 davant la gran afluència de persones que s’han registrat en aquests dos dies.

Nous punts que també serviran per a accelerar el procés i evitar, en la mesura del possible, les esperes dels pacients, que de mitjà, a Xàtiva- Ontinyent,  està sent de al voltant dels 7 minuts des que s'accedeix, més els 15 minuts post-vacuna que es recomana esperar en el recinte per així també complir amb les garanties i seguretat màximes per a evitar aglomeracions i disposar d'espais ben ventilats.

L'organització de la vacunació segueix la mecànica utilitzada per a la vacunació del personal docent. A l'entrada se'ls dona les instruccions de com es realitza la vacunació, es facilita, si ho demanen, informació a través de fulls informatius o la consulta amb un facultatiu sobre qualsevol dubte que tinguen sobre la vacuna que rebran. A continuació es passa a la localització de la seva cita i la identificació completa després de la qual cosa es passa a l'àrea de pre-vacuna on s'espera asseguts a ser anomenat en un dels deu punts de vacunació que existeixen.

En tot moment el centre de vacunació del Departament de Salut Xàtiva-Ontinyent ha comptat amb dos facultatius i més de quaranta sanitaris.

Pel que fa a les persones majors de fins a 80 anys, se'ls està vacunant en els seus centres de salut de referència. Uns centres que han rebut unes 120.000 dosis de Pfizer per a, al llarg de la setmana, acabar la vacunació de les persones d’aquesta franja d’edat i començar amb les de 78 i 79 anys.

A més, en una reunió mantinguda amb representants de la farmacèutica Janssen, el president de la Generalitat Valenciana, ha anunciat que la Comunitat rebrà dos milions de dosis d’aquesta vacuna entre aquest mes d’abril i el setembre.

És important recordar que les persones citades per a la vacunació reben un SMS en el seu mòbil amb el dia i l'hora per a la inoculació. Igualment les persones que no han rebut citació per SMS no han d’acudir ni cridar al centre de salut per a demanar la seus cita. Per a això és important actualitzar el número de telèfon mòbil que figura en la targeta SIP de Sanitat.


Seccions

Programes

Servicis

CONFIA EN NOSALTRES!

T’OFERIM UN MÓN DE POSSIBILITATS EN COMUNICACIÓ I PUBLICITAT EFECTIVA PER A LA TEUA EMPRESA.
Els nostres mitjans produeixen gran quantitat d’audiovisuals, notícies, reportatges, programes, magazíns, diverses seccions, espots, documentals, etc. Demana la teua còpia!
Tu eres el protagonista, la nostra audiència, i volem que formes part del grup! El nostre eslògan, "Junts tenim molt que vore!" i volem que així siga.