NOTICIA COMARCAL TELEVISIÓ

L'etapa de Segrelles en Nova York, en llibre

Obra de la historiadora Mireia Ferrer

Albaida, la ciutat natal del pintor José Segrelles acollia ahir per la vesprada la presentació del llibre “Segrelles, un pintor valenciano en Nueva York. 1929-1932” de la historiadora Mireia Ferrer, última de les novetats publicades per la Institució Alfons el Màgnànim-Centre Valencià d’Estudis i d’Investigacions.

Segrelles es traslladà a Nova York en 1929, acompanyat de les seues germanes i superada la seua etapa inicial d’adaptació a la gran ciutat dels gratacels i el crack de Wall Street, el pintor va iniciar una etapa de gran intensitat creativa que culminà amb la exitosa exposició inaugurada el 15 d’abril de 1931 al International Art Center del Museu Roerich de Nova York.

La figura de Segrelles serveix a Mireia per realitzar un apassionant retrat de la societat, les costums, la forma de concebre el treball, els canvis urbanístics o tecnològics de finals de la dècada dels vint. La seua estància a Nova York acabaria de forma abrupta en 1932 per recloure’s a Albaida per motius fins ara desconeguts i que Mireia desvetlla al llibre.

Una història realment apassionant de la que encara queda molt per contar sobretot pel que fa a la biblioteca de Segrelles.

Després de tornar a Albaida vindria la sublevació militar contra la República, la Guerra Civil i el franquisme i Segrelles mai més viatjaria a Nova York. 


Seccions

Programes

Servicis

CONFIA EN NOSALTRES!

T’OFERIM UN MÓN DE POSSIBILITATS EN COMUNICACIÓ I PUBLICITAT EFECTIVA PER A LA TEUA EMPRESA.
Els nostres mitjans produeixen gran quantitat d’audiovisuals, notícies, reportatges, programes, magazíns, diverses seccions, espots, documentals, etc. Demana la teua còpia!
Tu eres el protagonista, la nostra audiència, i volem que formes part del grup! El nostre eslògan, "Junts tenim molt que vore!" i volem que així siga.