NOTICIA COMARCAL TELEVISIÓ

L'incendi intencionat que afecta a Xàbia i Benitatxell crema 320 hectàrees i obliga al desallotjament d'un miler de persones

Xàbia, el cor de la Marina, està en flames.

Xàbia, el cor de la Marina, està en flames. L’incendi originat ahir sobre les tres i mitja al mirador del Puig de la Llorença en Benitatxell es controlava poc després però a les sis i mitja un nou incendi començaria ja prop de la Granadella. Més tard es declarava altre en la zona del Saladar, prop de la popular platja de l’Arenal. El foc ja ha cremat més de 320 hectàrees, ha arrasat 16 urbanitzacions i ha provocat que més d’un miler de persones abandonen les seues cases per la proximitat de les flames. Dos focus que evidencien la intervenció humana en el seu desencadenament; un piròman que ha aprofitat les males condicions climatològiques en paraules del president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig que hui al migdia ha visitat el lloc de comandament avançat.  

Puig ha valorat el treball que han realitzat durant la nit en la zona afectada més de 300 persones i en condicions tan difícils.

A primera hora del matí han arribat 22 mitjans aeris, entre avions i helicòpter que es sumen als 370 efectius terrestres el que no ha impedit que el foc arribara a la Granadella amb un front de set quilòmetres. Tal és la magnitud que els bombers asseguraven que el foc no es donarà per extingit fins el dimecres com molt prompte.

Dues carreteres estan tallades al tràfic i el servei d’aigües també està afectat, provocant nombroses fugues en les vivendes. Els veïns de Xàbia han viscut una nit terrible, de gran preocupació. Els desallotjats, molts d’ells han perdut les seues cases, han sigut atesos per personal de Creu Roja i desenes de voluntaris. Entre 250 i 300 persones han passat la nit en l’Institut Antoni Llidó de Xàbia.

Entre els voluntaris trobem als Festers de Loreto que han decidit suspendre les celebracions.

Els desallotjaments han continuat en el dia de hui.

Sobre el terreny treballa personal de la Unitat Militar d’Emergència, bombers dels consorcis provincials d’Alacant i València, brigades forestals autonòmiques, Guàrdia Civil i policia local.


Seccions

Programes

Servicis

CONFIA EN NOSALTRES!

T’OFERIM UN MÓN DE POSSIBILITATS EN COMUNICACIÓ I PUBLICITAT EFECTIVA PER A LA TEUA EMPRESA.
Els nostres mitjans produeixen gran quantitat d’audiovisuals, notícies, reportatges, programes, magazíns, diverses seccions, espots, documentals, etc. Demana la teua còpia!
Tu eres el protagonista, la nostra audiència, i volem que formes part del grup! El nostre eslògan, "Junts tenim molt que vore!" i volem que així siga.