NOTICIA COMARCAL TELEVISIÓ

Plantà de falles en Xàtiva

República Argentina, Ferroviària, Espanyoleto i Raval competeixen en Especial

 38 monuments engalanen des de hui la capital de la Costera. Després d’un pluja que va caure de forma ininterrompuda durant la nit del diumenge i tot el dilluns, el temporal va amainar i ahir, sense massa retard, fou dia de plantà. Artistes fallers, treballadors i membres de les distintes comissions treballen tots a una per alçar el monument i perfilar els últims retocs. Un dia frenètic d’acoblar ninots, de rematar la pintura amb esprai o pinzell, de cargolar la fusta i de tirar arena per donar-li pes al cadafal.

Aquestes tres comissions més la del Raval pugnen hui per aconseguir el premi absolut de les falles xativines, les mateixes que van competir l’any passat en secció especial. El Raval torna a confiar en l’artista local Paco Roca, de baixa per malaltia, que com sempre destaca per la seua crítica i sàtira a la vida política i social de la ciutat amb aquest cadafal amb lema “Tornejos”.

L’empresa “Què  calor fa en falles” de Venancio Cimas i Francisco Guerrero firma enguany el monument de la República Argentina, que aspira a aconseguir el màxim guardó per tercer any consecutiu. Hem de recordar que aquesta comissió en 53 anys d’existència aglutina 25 primers premis. Per a aquest 2017 ens ofereix “El circ local”.

L’artista de sobrada experiència en cadafals infantils, Josep Almiñana és l’artífex enguany dels dos monuments de la Ferroviària. L’artista ja forma part del llibre d’or dels artesans fallers al aconseguir a finals de febrer el Premi al Millor Ninot de Xàtiva; un premi que espera traslladar al cadafal gran de títol “Competència”.

Vint-i-cinc anys després, la falla Espanyoleto torna a competir a la secció especial amb els seus dos monuments i ho fa, a més, repetint artistes. La infantil està realitzada per Ramón Olivares i la gran i per tercer any consecutiu és obra del reconegut artista Pere Baenas amb el que s’ha obtingut un tercer i un segon premi. Només els queda el primer. “El bé i el mal” és el lema elegit enguany. 


Seccions

Programes

Servicis

CONFIA EN NOSALTRES!

T’OFERIM UN MÓN DE POSSIBILITATS EN COMUNICACIÓ I PUBLICITAT EFECTIVA PER A LA TEUA EMPRESA.
Els nostres mitjans produeixen gran quantitat d’audiovisuals, notícies, reportatges, programes, magazíns, diverses seccions, espots, documentals, etc. Demana la teua còpia!
Tu eres el protagonista, la nostra audiència, i volem que formes part del grup! El nostre eslògan, "Junts tenim molt que vore!" i volem que així siga.