NOTICIA COMARCAL TELEVISIÓ

Gandia crema 46 falles amb la clamorosa victòria de Vilanova

Les flames i les llàgrimes donen per conclosa la festa

Les flames i les llàgrimes dels fallers s’han convertit, com cada any, en el punt i final de les festes josefines en la ciutat de Gandia, on enguany Vilanova ha batut tots els rècords en convertir-se en guanyadora del primer premi per als monuments Major i Infantil, així com el primer premi en Enginy i Gràcia per als dos monuments.

Les falles infantils començaven a cremar-se a les nou després de les fotos de rigor i de retirar el ninot que es salva de les flames. Els mestres foguerers comencen a fer forats al monument per a clavar la pirotècnia i el combustible que farà més ràpida l’encesa. És llavors quan els nervis s’apoderen dels que presencien els últims minuts de tot un any de treball. I així es repeteix l’escena en la resta de comissions falleres arreu de la ciutat.

Una vegada cremades les 23 falles infantils, és el torn dels monuments més grans, que comencen a cremar-se a la mitjanit i acaben una hora després amb la falla guanyadora de Secció Especial. Vilanova, Prado i Màrtirs es reparteixen la major afluència de públic per ser les més vistoses, però en cada casal es viu la cremà de la seua falla com si fos la millor.

Ací vegem als fallers de la comissió del Mercat , que l’any passat guanyaren el primer premi i que enguany han quedat enrere amb el seu monument ‘Perestroika’ de Pere Baenas, uns fallers agermanats que, malgrat no haver repetit el triomf, es troben ben orgullosos del monument, units i festius. Perquè en estes festes Patrimoni Immaterial de la Humanitat, com en tot el la vida, no sempre es pot guanyar, però sempre s’ha de disfrutar del camí intentant aconseguir-ho.


Seccions

Programes

Servicis

CONFIA EN NOSALTRES!

T’OFERIM UN MÓN DE POSSIBILITATS EN COMUNICACIÓ I PUBLICITAT EFECTIVA PER A LA TEUA EMPRESA.
Els nostres mitjans produeixen gran quantitat d’audiovisuals, notícies, reportatges, programes, magazíns, diverses seccions, espots, documentals, etc. Demana la teua còpia!
Tu eres el protagonista, la nostra audiència, i volem que formes part del grup! El nostre eslògan, "Junts tenim molt que vore!" i volem que així siga.