NOTICIA COMARCAL TELEVISIÓ

Recorreguda i ofrena

Xàtiva viu una molt participativa visita oficial a les falles i l?ofrena ompli de nou la Seu d´espectadors

Més de 1.500 fallers van viure el divendres un dels actes més festius i desenfadats del programa xativí, l’esperada “recorreguda” per les dènou comissions de la ciutat que s’encetava a les cinc i mitja de la vesprada des de la porta de l’ajuntament i que acabaria a les deu menys quart en la falla de la plaça del Mercat, punt culminant d’aquest acte des de l’any passat per la celebració del seu cinquantenari. Una visita oficial que serveix, a més, per a mostrar amb orgull les diferents distincions obtingudes en aquest 2017.  

La desfilada no va generar incidències dignes de menció i malgrat els talls inevitables fou més fluida que als últims anys.  En quant a la indumentària, en un acte tan llarg i poc protocol·lari com aquest, la majoria opta pel vestit de feina, elles d’hortolana i ells de saragüell amb pantalons llargs. Cada comissió ve acompanyada de la seua banda o xaranga, el que garanteix el ball i la diversió durant les hores de desfilada.

Al dia següent i per segon any consecutiu, l’interior de la col·legiata fou escenari de l’acte faller més esperat i vistós on es barregen les emocions i la devoció per la patrona de la ciutat, la Mare de Déu de la Seu. L’ofrena arrancaria a les sis de la vesprada des del tram final de l’Albereda, encetada per la comissió de Tetuán que arribaria a la Seu passades les set de la vesprada. A les nou en punt de la nit farien entrada les falleres majors de la ciutat, Carla Sanchis i Teresa Aparicio.

L’ofrena llueix més així, davant de l’Altar Major de la Seu on destacà, novament, la nombrosa presència de membres infantils. Les falleres entregaren els seus rams als alets per a completar un mosaic de l’escut de la ciutat amb flors roges i grogues; els rams les Falleres Majors  tenien l’honor d’engalanar l’espai on es troba la imatge de la patrona de la ciutat.

El primer premi de segona secció ha estat per a San Jordi, en l’any del seu 30 aniversari.

Els últims fallers en desfilar serien els membres de la comissió guanyadora, la República Argentina.

Una oració de l’abat en homenatge a la patrona va donar per conclòs l’acte.


Seccions

Programes

Servicis

CONFIA EN NOSALTRES!

T’OFERIM UN MÓN DE POSSIBILITATS EN COMUNICACIÓ I PUBLICITAT EFECTIVA PER A LA TEUA EMPRESA.
Els nostres mitjans produeixen gran quantitat d’audiovisuals, notícies, reportatges, programes, magazíns, diverses seccions, espots, documentals, etc. Demana la teua còpia!
Tu eres el protagonista, la nostra audiència, i volem que formes part del grup! El nostre eslògan, "Junts tenim molt que vore!" i volem que així siga.