NOTICIA COMARCAL TELEVISIÓ

Romeria i cremà

La capital de La Costera celebra els actes tradicionals sense incidents

Els fallers de Xàtiva lluïren ahir pel matí els seus vestits tradicionals per participar en la jornada especial dedicada a Sant Josep amb una romeria que només es celebra a la capital de la Costera i que al 2010 li va valdre per declarar les falles com Festa d’Interès Turístic Autonòmic.  A les dotze del migdia tindria lloc la missa en honor al sant en l’ermita de Sant Josep, en la pujada al castell, oficiada per l’abat José Canet i amenitzada per la música de rondalla i la veu de Pep Gimeno Botifarra.

Una litúrgia, que també va comptar amb la lectura de passatges a càrrec de les falleres majors de la ciutat i presidida per la imatge del Sant, renovada al 2015 per l’associació cultural Sant Josep.

El cansament de tants dies de festa no fou excusa i encara quedaren forces per participar en una desfilada molt vistosa que gaudí, a més, d’un oratge esplèndid i d’unes temperatures pràcticament primaverals.

Fallers, falleres, Junta Local, Corts d’Honor, les màximes representants d’enguany, Teresa Aparicio i Carla Sanchis, Sant Josep dut a coll per membres del gremi de fusters; corporació municipal, abat, alcalde i Félix Pont, president de l’Associació Cultural Sant Josep recorregueren l’itinerari marcat des de l’ermita fins l’Albereda on a les tres de la vesprada es dispararia l’última mascletà.

Ja a les vuit arrencaria la Nit de la Cremà, primer al cas del monument infantil. Dues hores després, les mirades es centraren en la Falla de l’Espanyoleto, la guanyadora en aquest 2017 obra de l’artista Ramón Olivares qui fou, a més qui obsequià amb dos ninots a les falleres majors. Un gran castell de focs d’artifici amenitzà l’espera fins el moment on tot acaba i torna a començar.

Entre llàgrimes, la Fallera Major i del Foc de la comissió junt a Teresa Aparicio foren les encarregades de botar foc al monument.

Cadascun dels trenta-vuit monuments de la ciutat es reduirien a cendra, aquest que veiem ara correspon a l’ubicat al barri de Sant Feliu on els membres infantils gaudiren poc abans d’una globotà. La República Argentina es cremaria vora les dues de la matinada.

 


Seccions

Programes

Servicis

CONFIA EN NOSALTRES!

T’OFERIM UN MÓN DE POSSIBILITATS EN COMUNICACIÓ I PUBLICITAT EFECTIVA PER A LA TEUA EMPRESA.
Els nostres mitjans produeixen gran quantitat d’audiovisuals, notícies, reportatges, programes, magazíns, diverses seccions, espots, documentals, etc. Demana la teua còpia!
Tu eres el protagonista, la nostra audiència, i volem que formes part del grup! El nostre eslògan, "Junts tenim molt que vore!" i volem que així siga.