NOTICIA COMARCAL TELEVISIÓ

Ofrena i processó a la Mare de Déu dels Desemparats

Els actes religiosos s´emmarquen dins de les festes del xop

La plantà del xop és l’acte més singular de les festes d’El Palomar però no l’únic ja que el programa també reivindica la part religiosa en honor a la patrona, la Mare de Déu dels Desemparats. El dissabte a les nou de la nit arrencava l’ofrena on, com sempre participaria pràcticament tot el poble.

Efectivament la comitiva l’encapçalen els pastorets que delectaran a tots amb els seus versos, precs i peticions vàries que de segur serien escoltades. Poc a poc els rams, que es disposen en un cavallet de fusta, ompliran d’olor i color tot el temple.

Després de les ofrenes, els pastors ballen davant la Geperudeta, fent ressonar en l’església la música, la percussió de ritme repetitiu i pirenaic heretat de danses d’èpoques arcaiques.

Al dia següent, diumenge 14 de maig, els actes religiosos coparien la jornada amb missa pel matí, concert i processó per la vesprada.

A les nou de la nit, eixiria la imatge del temple, bellament decorada amb flors, que serà duta a coll per vuit portadors. Molts foren els fidels que amb els ciris encesos que l’acompanyaren durant tot el recorregut; entre ells l’alcalde Jordi Vila.

Aquesta processó té la peculiaritat de comptar amb el ball dels pastorets i el ball de la bandera que tenen lloc a l’arribar la imatge a la plaça que du el seu nom, Verge dels Desemparats. Al banderer li acompanyen dos angelets que recorden els dos xiquets que als seus peus acull la imatge de la Geperudeta. Tots els balladors que han hagut fins el moment han seguit el ritual aprés als anys de Francisco Miranda a principis del segle XVII, de passar-se la bandera per dalt, pel cos, per davall la cama, alçant l’altra cama, quatre voltes per damunt del cap i planejant la tela fins deixar-la en terra.

Un gran espectacle pirotècnic i el posterior castell de focs d’artifici donaria la benvinguda a la imatge a la seua seu on els veïns cantarien els gojos a la Verge dels Desemparats. 


Seccions

Programes

Servicis

CONFIA EN NOSALTRES!

T’OFERIM UN MÓN DE POSSIBILITATS EN COMUNICACIÓ I PUBLICITAT EFECTIVA PER A LA TEUA EMPRESA.
Els nostres mitjans produeixen gran quantitat d’audiovisuals, notícies, reportatges, programes, magazíns, diverses seccions, espots, documentals, etc. Demana la teua còpia!
Tu eres el protagonista, la nostra audiència, i volem que formes part del grup! El nostre eslògan, "Junts tenim molt que vore!" i volem que així siga.