NOTICIA COMARCAL TELEVISIÓ

Cervino es converteix en Fill Adoptiu de la ciutat

Ontinyent nomena Fill Adoptiu a Joaquín José Cervino, autor de les ambaixades morocristianes, en el 200 aniversari del seu naixement

Ahir per la vesprada el Palau de la Vila d’Ontinyent es va vestir de gala per a nomenar Fill Adoptiu de la ciutat a Joaquín José Cervino, autor de les ambaixades morocristianes, literat i, fins i tot, alcalde de la ciutat en 1843. El plenari va comptar amb la representació de la Societat de Festers, que va proposar a l’Ajuntament esta distinció i els actes culturals de l’Any Cervino que es desenvoluparan fins el 17 de maig de l’any que ve.

El cronista oficial d’Ontinyent va fer repàs de l’origen de les famílies dels pares de Cervino recordant que, gràcies a que comptaven amb una situació folgada, va poder estudiar i llaurar-se un futur com a juriste. Per eixa trajectòria professional, per tindre arrels ontinyentines, per les seues obres literàries i pel treball que va portar endavant com alcalde de la ciutat, ara se li ret homenatge. Per a alguns, com el portaveu de Ciudadanos, una miqueta tard.

Les portaveus d’Esquerra Unida i Compromís han proposat a la Societat de Festers que es permeta als ambaixadors recitar els versos de Cervino en valencià, perquè ja fa uns anys que Josep Sanchis va traduir les ambaixades, adaptant-se així a la realitat social del poble ontinyentí.

Des de la Societat de Festers agraïren a la corporació municipal el seu suport a la proposta de nomenar a Cervino Fil Adoptiu, destacant així encara més la importància de les ambaixades en la festa principal de la capital de La Vall d’Albaida.

Els descendents de Cervino, que no han assistit a l’acte, han agraït via carta la distinció atorgada, mentre que l’alcalde ha lloat la figura de Cervino que, malgrat no ser ontinyentí de naixement, va treballar molt per la ciutat.

En acabar el plenari, els assistents acudiren al carrer que porta el nom de Cervino, os es va descobrir un mural commemoratiu on es representen les ambaixades i, en general, la festa de moros i cristians. El col·lectiu de pintors Font d’Art ha sigut l’autor d’esta obra que recorda la festa i una de les seues artistes ha realitzat una performance per a presentar el projecte a la ciutadania.


Seccions

Programes

Servicis

CONFIA EN NOSALTRES!

T’OFERIM UN MÓN DE POSSIBILITATS EN COMUNICACIÓ I PUBLICITAT EFECTIVA PER A LA TEUA EMPRESA.
Els nostres mitjans produeixen gran quantitat d’audiovisuals, notícies, reportatges, programes, magazíns, diverses seccions, espots, documentals, etc. Demana la teua còpia!
Tu eres el protagonista, la nostra audiència, i volem que formes part del grup! El nostre eslògan, "Junts tenim molt que vore!" i volem que així siga.