NOTICIA COMARCAL TELEVISIÓ

Premis Literaris Ciutat de Xàtiva

Silvia Romero, en novel?la, Manel Pitarch en poesia i el xativí Vicent Bataller en assaig, guanyadors als XXXIV Premis Literaris Ciutat de Xàtiva

 La novel·lista barcelonesa Silvia Romero, el poeta Manel Pitarch, de Vila-real i l’arquitecte xativí Vicent Bataller han estat enguany els guanyadors dels Premis Literaris Ciutat de Xàtiva en la seua trenta-quatre edició. La gala, celebrada en l’antic convent de Sant Domènec va estar presidida per l’alcalde, Roger Cerdà i el regidor de cultura Jordi Estellés. Laura Salinas guiaria la presentació.

Silvia Romero s’emporta el premi de narrativa Blai Bellver, dotat amb 9.000 euros per “El Jurament”, obra que mostra dos històries en paral·lel. “Amor a sang freda”, “Ànima mesquina”, “Júlia M.” o “El camí del Bandama Vermell” són altres de les novel·les d’aquesta autora que també s’ha cultivat al teatre o la poesia. Ha guanyat sis premis literaris, entre ells el Columna Jove de 2010 i el XV Lector de l’Odissea. Manel Pitarch firma el “Poemari per a ociosos”, en homenatge a l’any Fuster, que s’emporta l’Ibn Hazm amb premi de 4.000 euros.

Manel és també autor de “Primavera entre les runes” o “Trajectes del desencís”, Premi Jacint Verdaguer de 2002. Tal i com va assenyalar al seu discurs, la seua Vila-real natal fou també la de l’historiador Carlos Sarthou. “El parlar del tinguem. El valencià de Xàtiva i la seua àrea d’influència” és el treball guanyador del premi d’assaig Carlos Sarthou, del xativí Vicent Bataller, dotat també amb 4.000 euros.

L’impactant espectacle “Mulïer” de Maduixa Teatre, ocuparia la segona part de la gal·la de lliurament de premis.


Seccions

Programes

Servicis

CONFIA EN NOSALTRES!

T’OFERIM UN MÓN DE POSSIBILITATS EN COMUNICACIÓ I PUBLICITAT EFECTIVA PER A LA TEUA EMPRESA.
Els nostres mitjans produeixen gran quantitat d’audiovisuals, notícies, reportatges, programes, magazíns, diverses seccions, espots, documentals, etc. Demana la teua còpia!
Tu eres el protagonista, la nostra audiència, i volem que formes part del grup! El nostre eslògan, "Junts tenim molt que vore!" i volem que així siga.