NOTICIA COMARCAL TELEVISIÓ

Pla d´Inundacions per a agilitzar la resposta davant emergències

El pla és complementari a les directrius de la Generalitat Valenciana

Les imatges que veuen vostès es gravaren en Ontinyent el passat mes de gener i corresponen a una de les inundacions més devastadores que es recorden als últims anys, caient 200 litres d’aigua en menys de 24 hores. Al voltant de 30 persones varen ser desallotjades i les destrosses als camins rurals també foren importants, per eixe motiu Ontinyent ha aprovat un Pla Operatiu Municipal contra el Risc d’Inundacions. Es tracta d’un protocol que complementarà les directrius de la Generalitat Valenciana i que persegueix agilitzar al màxim la resposta davant casos d’emergència.

Este Pla d’Inundacions compta amb un llistat de carreteres i camins susceptibles de veure’s afectats per les inundacions, un directori de l’equip humà responsable de coordinar la resposta a estes situacions, i fitxes amb detalls de cadascun dels diversos punts on s’ha d’estar especialment vigilants.

El Pla d’Inundacions s’acompanya de coordenades GPS, fotografies aèries i cartografia, així com un annex tècnic on es concreten les actuacions a realitzar en 8 espais on es considera més probable la necessitat d’intervenció en cas de fortes pluges, com el carrer Enric Valor.

El Camí dels Tarongers també és altre punt delicat quan plou més de150 litres per metre quadrat.

El Barranc de la Campana també estarà especialment vigilat i, de fet, ja s’ha actuat per evitar disgustos en cas d’inundacions, mentre que a l’Avinguda del Tèxtil també es vigilarà l’acumulació de brutícia per tal d’evitar el col·lapse dels embornals.

La zona verda de la Ciutat del Transport, al barranc de Matamoros, també hi havia problemes de neteja, però s’ha solucionat i durant els propers mesos es vigilarà la zona per si de cas s’acumula brutícia. En la zona entre l’Avinguda Almaig i el Centre de Salut del Barranquet s’actuarà a primers d’any amb embornals més grans.

En el Camí Vell de Xàtiva s’han posat noves barreres fixes que podran obrir-se per part de la Policia Local per tal d’evitar accidents, així com al “Carril de la Costa”.

Este Pla d’Inundacions s’acompanya de les dades de contacte de les empreses que poden facilitar mitjans manuals i/o mecànics per al desenvolupament de possibles actuacions en cas de fortes pluges o nevades.


Seccions

Programes

Servicis

CONFIA EN NOSALTRES!

T’OFERIM UN MÓN DE POSSIBILITATS EN COMUNICACIÓ I PUBLICITAT EFECTIVA PER A LA TEUA EMPRESA.
Els nostres mitjans produeixen gran quantitat d’audiovisuals, notícies, reportatges, programes, magazíns, diverses seccions, espots, documentals, etc. Demana la teua còpia!
Tu eres el protagonista, la nostra audiència, i volem que formes part del grup! El nostre eslògan, "Junts tenim molt que vore!" i volem que així siga.