NOTICIA COMARCAL TELEVISIÓ

La Raboseta compleix 25 anys

Un homenatge a persones i entitats involucrades celebra l´efemèride

La Unió Musical “La Raboseta” d’Otos està celebrant en aquest 2017 que ja finalitza, el 25 aniversari de la seua fundació. Al llarg de tot l’any s’han organitzat tota una sèrie d’actes commemoratius que han culminat en aquest desembre amb dos caps de setmana replets d’activitats: un amb la festa de Santa Cecília i aquest acte d’homenatge que veiem que tenia lloc a la plaça del Llaurador. En ell es va fer un agraïment i reconeixement a totes les persones que han ajudat a que la Raboseta fora una realitat. La jornada es va iniciar amb el volteig de campanes i una gran cercavila per tot el poble on van poder tocar tots els músics que formaren part de la banda.

Entre els homenatjats trobem a Juan Carlos Bataller, director de la banda del 2007 al 2011 que va rebre una placa commemorativa i Miguel Ángel García, l’actual director al que es va lliurar la insígnia del 25 aniversari.

Seguidament foren les dues entitats impulsores d’aquest projecte les distingides: l’Ajuntament i l’Associació de Mestresses de Casa. La seua historia es remunta a 1989 quan ambdues van tindre la iniciativa de crear a Otos una banda de música i dels municipis on actuaren i que, a més serviria per educar musicalment a tots els veïns que ho desitjaren. Tot i que el 28 de desembre de 1992 es considera la data oficial de la seua fundació, no va ser fins l’any 1994 quan començaren les actuacions a altres pobles.

Però els reconeixements no acabaren ací; també en tingueren els 4 músics que han format part de la banda des dels seus inicis; els abanderats; les cuineres i els seus presidents Juan Ernesto Olivares, Carlos Moltó, Andrés Boluda; Rufino Martínez; l’actual Elies Pla i en especial, Mario Mira que va ostentar el càrrec durant una dècada. Per finalitzar les insígnies també es lliurarien a tots els components de la banda que a dia de hui la formen 30 músics i 25 educands, la majoria d’ells molt joves. Al seu currículum, en aquests 25 anys, la Raboseta d’Otos ha tocat, com no, a falles, moros i cristians però també al 2003 participaria al festival Internacional de Bandes de Música d’Innsbruck, en Àustria, al camp del Mestalla o al Palau Sant Jordi de Barcelona en un concert amb Obrint Pas. 


Seccions

Programes

Servicis

CONFIA EN NOSALTRES!

T’OFERIM UN MÓN DE POSSIBILITATS EN COMUNICACIÓ I PUBLICITAT EFECTIVA PER A LA TEUA EMPRESA.
Els nostres mitjans produeixen gran quantitat d’audiovisuals, notícies, reportatges, programes, magazíns, diverses seccions, espots, documentals, etc. Demana la teua còpia!
Tu eres el protagonista, la nostra audiència, i volem que formes part del grup! El nostre eslògan, "Junts tenim molt que vore!" i volem que així siga.