NOTICIA COMARCAL TELEVISIÓ

La farina ompli de blanc el carnestoltes

El carnaval troba en Bèlgida la seua expressió més popular

Tres dies de diversió, permissivitat i llibertinatge és el que ha viscut el poble de Bèlgida amb els seus carnavals, festa que ha anat evolucionant i enriquint-se amb el pas dels anys; sent les danses però sobretot l’enfarinà els punts àlgids de la programació. Aquest és l’acte més emblemàtic on el blanc de la farina ho cobrirà tot. Fou el dissabte a partir de les quatre de la vesprada i com veiem a les imatges el carnaval de Bèlgida passa per un moment àlgid; cada vegada té més repercussió i ja quasi ni li influeix el famós carnaval de Pego.

El carnaval troba en Bèlgida la seua expressió més popular. A la celebració pagana s’uneix als inicis del segle XIX, la dedicada a Sant Ramón Nonat complint el vot fet quan aquest patró dels parts difícils va protegir a la població del còlera. Pel que fa a l’enfarinà, en temps de servei militar l’organitzaven els quintos i ara corre a càrrec dels joves que compleixen 18 anys.

 

 

Els participants acompanyats per la xaranga recorren els carrers del poble fins arribar a la plaça que s’ompli poc a poc de colles d’amics, molts d’ells disfressats d’igual manera com  aquesta aconseguida paròdia del líder dels EEUU, Donald Trump i el de Corea del Nord amb el seu exèrcit, dos enemics embrancats en una crisi nuclear.

I així, duent la farina en bosses, els allí presents comencen a emblanquir-se la roba, la cara, el monyo, el cap i tots els porus de la pell. L’objectiu no és altre que vestir de blanc al contrincant. La diversió va estar assegurada igual que la dutxa posterior. Finalment, no sols els disfressats sinó també la plaça es tenyeix de blanc.

Encontres originals com  aquesta enfarinà o amb caràcter més tradicional com les danses fan de les carnestoltes de Bèlgida una festa única.

 

 


Seccions

Programes

Servicis

CONFIA EN NOSALTRES!

T’OFERIM UN MÓN DE POSSIBILITATS EN COMUNICACIÓ I PUBLICITAT EFECTIVA PER A LA TEUA EMPRESA.
Els nostres mitjans produeixen gran quantitat d’audiovisuals, notícies, reportatges, programes, magazíns, diverses seccions, espots, documentals, etc. Demana la teua còpia!
Tu eres el protagonista, la nostra audiència, i volem que formes part del grup! El nostre eslògan, "Junts tenim molt que vore!" i volem que així siga.