NOTICIA COMARCAL TELEVISIÓ

25 productes per a la sostenibilitat

13 empreses diferent mostren les seues creacions en el Forum Imast

L’aposta decidida de l’ajuntament d’Ontinyent per a la conversió en smart-city s’inicià en 2012 amb motiu de la celebració de la primera edició del Fòrum Imast i aquest del 2014, celebrat ahir al Centre Cultural Caixa Ontinyent ha servit per a presentar el projecte i presentar també 25 productes de 13 empreses que serviran de recolzament estructural. Aquesta tercera edició, impulsada per l’ajuntament i el clúster empresarial Innovall ha canviat de format i ha comptat amb quatre intervencions: la presentació de la plataforma “La ciutat eficient”, altra presentació, la d’Ontinyent com “Ciutat de la ciència i la innovació”, el col·loqui “L’Ontinyent del futur” i un últim titulat “Smart city en ciutats intermèdies”. En tots ells s’han desgranat els aspectes claus tan de present com de futur per aconseguir aquest fi, claus que han  permès a Ontinyent ser reconeguda pel Ministeri d’Economia i Competitivitat com una de les 55 Ciutats de la Ciència i la Innovació d’Espanya.

Un projecte que requereix d’una col·laboració entre els sectors públic i provat com la que s’està donant ara en Ontinyent.

Al fòrum també es va lliurar els premis del concurs literari “La ciutat somniada” on s’han aportat 140 treballs originals. Un certament convocat per Edicions Babylon i la plataforma www.laciudadefeiciente.com. Franz Kelle amb el conte “El calamitoso despertar de los monigotes risueños” s’ha alçat amb el primer premi. En el seu relat, la societat de futur sostenible i ecològica ha de fer front a un sorprenent innovació tecnològica que desencadena una guerra global del pensament. 

Rafael Vaello, president de Comerç In, Vicent Sanchis d’ADIEM, el president de l’Associació d’Arquitectes d’Ontinyent, Vicent Riera i Sergio García, gerent del departament de Salut Xàtiva-Ontinyent foren els ponents del col·loqui l’Ontinyent del futur. Seguidament, Javier Muñoz, coordinador de l’Smart City d’Innovall presentava el ventall de productes creats.

Entre els productes eficients podem enumerar un sistema d’enllumenat vial amb plaques solars, una màquina per a l’obtenció d’energia renovable a partir de residus orgànics; un sistema de control intel·ligent del tràfic i aparcament amb panells o parades d’autobús amb sostre solar aprofitables per recarregar les bicicletes.

Aquest III Fòrum Imast va deixar per tant patent que Ontinyent, com dia Ferri té la capacitat tecnològica, empresarial i institucional per arribar a ser una Smart City de referència en les ciutats intermèdies. 


Seccions

Programes

Servicis

CONFIA EN NOSALTRES!

T’OFERIM UN MÓN DE POSSIBILITATS EN COMUNICACIÓ I PUBLICITAT EFECTIVA PER A LA TEUA EMPRESA.
Els nostres mitjans produeixen gran quantitat d’audiovisuals, notícies, reportatges, programes, magazíns, diverses seccions, espots, documentals, etc. Demana la teua còpia!
Tu eres el protagonista, la nostra audiència, i volem que formes part del grup! El nostre eslògan, "Junts tenim molt que vore!" i volem que així siga.