NOTICIA COMARCAL TELEVISIÓ

Gandia inaugura Laminoflèxia. Una mostra que recull setze estructures laminars

Gandia compta amb dos d'aquestes estructures

El vicepresident segon i conseller d'Habitatge i Arquitectura Bioclimàtica, Rubén Martínez, ha inaugurat al Palau Ducal de Gandia l'exposició “Laminoflèxia. Làmines de Formigó Armat en la Comunitat Valenciana”. Una mostra organitzada per aquesta Conselleria i per l’Institut Valencià de l’Edificació que recorrerà tota Espanya.

L'exposició recull un total de setze testimoniatges d'una singularitat arquitectònica en la Comunitat Valenciana: les estructures laminars. Són estructures fetes de formigó armat, capaços de cobrir grans superfícies amb un gruix ínfim.

El fet que s’haja triat Gandia no és casual, atès que el Grau compta amb l’exemple més important i referent d’aquesta tècnica: l’església de Sant Nicolau, de l’enginyer Eduardo Torroja, en companyia de l’arquitecte Echegaray. Per aquest motiu l’alcaldessa assenyala que la exposició també serveix de reclam turístic per als visitants durant l’estiu.

Aquest és, precisament, l’esperit del ALTER ECO en el que s’emmarca aquesta mostra. Es tracta d’un projecte europeu per a aportar estratègies que promoguen la identitat mediterrània. Però no sols això, la importància a nivell arquitectònic també és un al·licient per a els joves estudiants d’aquesta matèria, per al experts o per als veïns de la zona

Per primera vegada, es recopilen aquestes fotografies, plànols i maquetes per la seua singularitat arquitectònica. Al llarg de la Safor, podem trobar diversos exemples d’edificis de formigó armat construïts amb aquesta fórmula laminoflèxica. Per exemple, a Oliva. Podran descobrir-los a través d’aquesta mostra al Palau Ducal fins al 30 d'agost.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Seccions

Programes

Servicis

CONFIA EN NOSALTRES!

T’OFERIM UN MÓN DE POSSIBILITATS EN COMUNICACIÓ I PUBLICITAT EFECTIVA PER A LA TEUA EMPRESA.
Els nostres mitjans produeixen gran quantitat d’audiovisuals, notícies, reportatges, programes, magazíns, diverses seccions, espots, documentals, etc. Demana la teua còpia!
Tu eres el protagonista, la nostra audiència, i volem que formes part del grup! El nostre eslògan, "Junts tenim molt que vore!" i volem que així siga.