NOTICIA COMARCAL TELEVISIÓ

Asturs i Garbellàrabes capitanejaran els Moros i Cristians

Del 5 al 8 d`agost, Aielo de Malferit viurà els actes grans de les festes morocristianes

Del 5 al 8 d’agost, el poble d’Aielo de Malferit s’engalana i la música, la llum i l’olor de pólvora ho envaeix tot. De les festes patronals i de Moros i Cristians hui ens centrem en la rememoració de la Reconquesta on en aquest 2019 lluiran especialment les comparses Asturs i Garbellàrabes. Al bàndol de la Creu la capitania recau en els Asturs, comparsa que es creava fa 4 anys gràcies a 2 grups d’amics. Actualment la composen 50 membres,  molts d’ells xiquets.

La comparsa Garbellàrabes que enguany es posen al front del bàndol de la mitja lluna, és una de les primeres fundades a la localitat, a principis dels 60. És també de les més nombroses, la formen 68 majors i 34 xiquets.

 

 

El 5 d’agost a les vuit de la vesprada els 500 festers pertanyents a 9 comparses, 5 mores i 4 cristianes abillats de vestits de gran bellesa avançaran pels carrers al compàs de timbals i clarinets en l’acte de l’Entrada; als dies posteriors cada bàndol prendrà possessió del castell amb les ambaixades.

 

 

Molts són els trets característics de la festa morocristiana a la població; un d’ells com hem comprovat es poder comptar amb dos capitans en cada bàndol.

 

 

Una població que es bolca amb aquestes festes hereves de la nostra història. Estan tots convidats.

 

 

Els moros i cristians també protagonitzen la portada del llibre de festes que ha pegat un bot de qualitat.

 

 

Altres fets diferenciadors han de vore amb els horaris d’alguns actes o amb els portadors dels sants.

 

 


Seccions

Programes

Servicis

CONFIA EN NOSALTRES!

T’OFERIM UN MÓN DE POSSIBILITATS EN COMUNICACIÓ I PUBLICITAT EFECTIVA PER A LA TEUA EMPRESA.
Els nostres mitjans produeixen gran quantitat d’audiovisuals, notícies, reportatges, programes, magazíns, diverses seccions, espots, documentals, etc. Demana la teua còpia!
Tu eres el protagonista, la nostra audiència, i volem que formes part del grup! El nostre eslògan, "Junts tenim molt que vore!" i volem que així siga.