NOTICIA COMARCAL TELEVISIÓ

Miramar arranca amb els dies forts de les festes en honor a Sant Andreu amb un sopar al carrer i la desfilada del Moro Mort

Aquesta cridanera processó compleix enguany 31 edicions celebrant-se al municipi

Miramar continua amb el calendari d’actes dins de les seues Festes en honor a Sant Andreu que es celebren del 5 al 11 d’agost.

El dimecres dia 6 la programació va arrencar de vesprada amb una vetllada, dedicada als menuts. Aquests van disfrutar d’una festa amb cantajocs, musica i concursos, a una plaça de la musica que es va omplir de coreografies, entonades a cor i molta diversió. Un acte que també va fer gaudir a molts dels pares que no van voler perdre l’ocasió d’immortalitzar als seus fills.

 

 

Per la nit, l’ajuntament va organitzar un sopar al carrer. Els tècnics municipals encarregats van recórrer la localitat, per tal de repartir vi, meló i salmorra a tots el que tingueren la taula per a sopar disposada al carrer. Un detall que els veïns agreixen i que molt associen a l’inici de les festes

 

 

Després del sopar va haver un volteig de campanes i a les dotze va arrencar un dels esdeveniments més importants i cridaners de les festes.  La desfilada del Moro Mort a càrrec de la Comparsa cristiana Mata Moros. Aquest acte es remunta a la vespra de les festes de l'any 1988 quan un grup d'amics de Miramar, els integrants de la comparsa cristiana 'Mata Moros' van decidir traure a marxa de processó una de les escultures realitzades pel veí Bor Capellino Furio, conegut pel seu nom artístic com el "Bot". A questa estava feta amb ferro i coberta amb tela i formigó pintat de negre pel que podia evocar la figura d’un moro.

 

 

Cap d'ells esperava que el que va començar com a riures i broma acabara com a una tradició que ja suma 31 anys celebrant-se de forma ininterrompuda

 

 

En aquesta atípica i original iniciativa, son els menuts els encarregats d’encapçalar la recorreguda del Moro Mort per la localitat. Darrere, els portants amb el Moro Mort, acompanyats pel ritme de la xaranga. L’ambient de festa provoca una gran atracció per als veïns i converteix aquesta desfilada en uns dels esdeveniments preferits.

 

 

Una costum que continua modernitzant-se i adaptant-se als temps moderns i que de segur continuarà per molts anys mes a aquesta localitat de la Safor.

 

 

Els continuadors d’aquesta tradició han volgut recordar a uns dels fundadors, el veí Joan Vicens, "Cabellagre", al qual tots els anys se’l recorda amb una imatge en les andes.

 

 

Després del dimarts de vespra continuen les festes. Als miramarins els espera una setmana de diversió: hui dimecres, concurs de paelles, coca borratxa, discomobil i correfocs. El dijous la festa en honor al patró del poble, Sant Andreu; el divendres la festa del Santíssim Crist i de la Verge del Carmen; el dissabte la dels joves, i finalment el diumenge la desfilada oficial de les comparses mores i cristianes.

 

 


Seccions

Programes

Servicis

CONFIA EN NOSALTRES!

T’OFERIM UN MÓN DE POSSIBILITATS EN COMUNICACIÓ I PUBLICITAT EFECTIVA PER A LA TEUA EMPRESA.
Els nostres mitjans produeixen gran quantitat d’audiovisuals, notícies, reportatges, programes, magazíns, diverses seccions, espots, documentals, etc. Demana la teua còpia!
Tu eres el protagonista, la nostra audiència, i volem que formes part del grup! El nostre eslògan, "Junts tenim molt que vore!" i volem que així siga.