NOTICIA COMARCAL TELEVISIÓ

Milers de persones acompanyen en processó a la Verge del Remei

La solemne processó ens deixa cada any unes imatges difícils de descriure, plenes de bellesa i devoció

El 7 d’octubre és un dels dies grans per als albaidins; és el dia de la seua patrona, la Verge del Remei i l’acte més participatiu, el de la solemne processó ens deixa cada any unes imatges difícils de descriure, plenes de bellesa i devoció. Aquest és el moment en que milers de persones, no només del poble sinó vingudes d’altres comarques acompanyen a la imatge pel recorregut de costum.

A les set, la imatge ix del temple amb les notes de l’himne d’Espanya i el toc de campanes al seu honor. Però fins arribar a ací moltes han sigut les cites prèvies on la Verge del Remei ha sigut protagonista.

La presència de devots és nombrosa, tot duent els seus ciris encesos deixant estampes com aquestes que li han procurat al poble el sobrenom de “ciutat de la cera”; no en va a final de la dècada de 1970 encara comptava amb vint fàbriques de cera.

A aquesta cita no falten els membres de tota la Comissió de Festes, amb les corts i regines tant infantils com grans, totes ben guapes, de blanc amb teula i mantellina també del color de la puresa. La regina; Itziar Blasco, té l’honor de desfilar just davant la Verge. Ja al seu darrere trobem als festers i a les cambreres; un total d’onze, figures imprescindibles en aquesta celebració.

Una Mare per als veïns a la que de forma espontània li dediquen versos i vitols.

La cita també  es nodreix dels xiquets vestits de comunió i dels ancians que són els ciutadans que compleixen 60 anys, portadors de grans ciris.

Els membres de la corporació municipal amb el seu alcalde al capdavant tancarien tan nombrosa comitiva.

La primera referència documental que trobem de la Verge del Remei data de 1623; al 1678, arrel del miracle realitzat en les oliveres fou proclamada patrona d’Albaida. La imatge actual és obra de l’escultor Juan Bautista Balaguer, deixeble d’Ignacio Vergara, realitzada en 1740. En 1875, l’escultor Modesto Pastor, natural del poble, va fer un tro amb àngels i núvols per a la Verge que fou destruït en 1936. Fou salvada per cèlebre pintor José Segrelles, que la va retenir al seu estudi particular. L’anda és duta per nombrosos portadors i degut al seu gran pes necessita, com veiem, de barres interiors.


Seccions

Programes

Servicis

CONFIA EN NOSALTRES!

T’OFERIM UN MÓN DE POSSIBILITATS EN COMUNICACIÓ I PUBLICITAT EFECTIVA PER A LA TEUA EMPRESA.
Els nostres mitjans produeixen gran quantitat d’audiovisuals, notícies, reportatges, programes, magazíns, diverses seccions, espots, documentals, etc. Demana la teua còpia!
Tu eres el protagonista, la nostra audiència, i volem que formes part del grup! El nostre eslògan, "Junts tenim molt que vore!" i volem que així siga.