NOTICIA COMARCAL TELEVISIÓ

La secretària autonòmica es compromet a protegir els paisatges de Terres dels Alforins davant la proliferació de sol·licituds d'instal·lació de parcs solars

Protegir Terres dels Alforins

El paisatge de les Terres dels Alforins, terra de vins, dominada de vinyes i camps d’oliveres es troba amenaçat per la sol·licitud per part d’empreses i fons d’inversió d’instal·lar plaques fotovoltaiques en llocs de llargues extensions de terra fèrtil i de gran valor paisatgístic. Moixent ja ha rebutjat 2 horts solars i la Font de la Figuera negarà altres 8. Precisament els alcaldes d’aquestes localitats junt al de Fontanars han unit esforços traslladant les seues preocupacions i inquietuds a la secretària autonòmica de Política Territorial, Urbanisme i Paisatge, Immaculada Orozco i la directora general de Política Territori i Paisatge, Rosa Pardo en la seua visita a la Font de la Figuera. I és que, actualment, els ajuntaments de Terres dels Alforins es troben en una situació de feblesa perquè el Decret llei aprovat per la conselleria d’Economia Sostenible per a impulsar la instal·lació d’energies renovables dona peu a la proliferació incontrolada de parcs solars. .

Com veiem els alcaldes insisteixen en la modificació i millora del Decret, al que s’ha compromès la secretària autonòmica. A més la directora general avançava que els properes setmanes es comptarà amb el document de paisatges regionals protegits que servirà de referència i que condiciona la protecció dels paisatges dels tres municipis.

La visita feia parada per alguns dels paisatges més emblemàtics d’aquestes terres on també han participat membres de la Societat de Viticultors, que integra a deu empreses que també han construït un front comú per frenar l’arribada sense control d’aquest tipus d’instal·lacions.

Algunes propostes han arribat a socis de la Cooperativa la Viña, en dos o tres casos inclús s’ha signat un pre-contracte. El president afirma que si els productes agrícoles tingueren el preu que correspon, aquest tipus d’instal·lacions no tindrien raó de ser.

Terres dels Alforins està repleta de bellesa i encants que li han fet merèixer el sobrenom de la “Toscana Valenciana”, valors que es deuen respectar i defensar.  

 

 

 

 

 

 

 


Seccions

Programes

Servicis

CONFIA EN NOSALTRES!

T’OFERIM UN MÓN DE POSSIBILITATS EN COMUNICACIÓ I PUBLICITAT EFECTIVA PER A LA TEUA EMPRESA.
Els nostres mitjans produeixen gran quantitat d’audiovisuals, notícies, reportatges, programes, magazíns, diverses seccions, espots, documentals, etc. Demana la teua còpia!
Tu eres el protagonista, la nostra audiència, i volem que formes part del grup! El nostre eslògan, "Junts tenim molt que vore!" i volem que així siga.