NOTICIA COMARCAL TELEVISIÓ

150 famílies de la Font de la Figuera fan ús de la illa de compostatge comunitari on la matèria orgànica es converteix en compost reutilitzable

Programa pioner del COR

La Font de la Figuera sempre ha sigut un referent en la gestió i prevenció de residus. En aquesta legislatura de canvis ha protagonitzat una de les iniciatives més importants del COR amb la instal·lació d’una illa de compostatge comunitari ubicada al polígon de Sant Cristòfol i de la que ja fan ús 150 famílies. Famílies que dipositen la matèria orgànica als contenidors marrons implantats en diferents punts de la localitat i que es recullen tres dies per setmana a primera hora del matí; l’Ajuntament s’encarrega del transport fins la illa per al seu posterior tractament.

La iniciativa del COR és la construcció de 25 illes de compostatge per les 5 comarques en les que opera; actualment ja són 16 els espais que tracten in situ la fracció orgànica recollida selectivament.

I és hora de conèixer en què consisteix aquest procés; és a dir com es tracta aquesta matèria orgànica quan arriba a la compostera.

Previ a aquest compostatge comunitari, la Font de la Figuera ja va implantar un projecte de compostatge domèstic que començava el 2017 amb 50 famílies.

D’aquesta manera el COR es stiu per davant de la majoria de consorcis en quan a iniciatives i compliment dels objectius en matèria de biorresidus.

En l’actualitat són 600 les famílies les que s’han sumat a aquest programa del COR de compostatge domèstic i el que estiga interessat pot adherir-se.

A tot participant se li dona entrega d’un compostador, un airejador i assessorament.

Aquest compostatge comunitari que es suma al domèstic aconsegueixen també un important estalvi en la gestió de residus.


Seccions

Programes

Servicis

CONFIA EN NOSALTRES!

T’OFERIM UN MÓN DE POSSIBILITATS EN COMUNICACIÓ I PUBLICITAT EFECTIVA PER A LA TEUA EMPRESA.
Els nostres mitjans produeixen gran quantitat d’audiovisuals, notícies, reportatges, programes, magazíns, diverses seccions, espots, documentals, etc. Demana la teua còpia!
Tu eres el protagonista, la nostra audiència, i volem que formes part del grup! El nostre eslògan, "Junts tenim molt que vore!" i volem que així siga.