NOTICIA COMARCAL TELEVISIÓ

El COR s'avança als objectius europeus en matèria de bioresidus amb la construcció de 4 plantes d'escala mitjana i 25 illes de compostatge comunitari

Gestió sostenible dels bioresidus

El COR es situa per davant de la majoria de consorcis en quant a iniciatives i compliment dels objectius en matèria de bioresidus. La normativa europea i estatal ja obliga a fer una recollida separada de la matèria orgànica; el consorci no té la competència en la recollida però sí en el seu tractament i des d’aquest punt de vista ha desenvolupat una estratègia de bioresidus pionera en tota la Comunitat Valenciana amb instal·lacions i accions portades a terme per veïns i veïnes. Així s’ha passat a un model descentralitzat amb la construcció de 4 plantes de tractament, diferenciades en cadascuna de les àrees geogràfiques que gestiona l’ens i especialitzades en fracció orgànica recollida de manera selectiva.

L’estratègia involucra a tots els sectors i als municipis més menuts ja s’han creat 16 de les 25 illes de compostatge que el COR té previst desplegar.

Una d’elles la trobem a la Font de la Figuera, al polígon de Sant Cristòfol, de la que ja fan ús 150 famílies; famílies que dipositen la matèria orgànica als contenidors implantats en diferents punts de la localitat i que es recullen tren dies a la setmana a primera hora del matí, l’Ajuntament s’encarrega del transport fins la illa per al seu posterior tractament.

I és hora de conèixer en què consisteix aquest procés; és a dir, com es tracta aquesta matèria orgànica quan arriba a la compostera.

Aquestes són illes de compostatge comunitari però per altra banda el COR també compta amb el programa de compostatge domèstic al que s’han sumat 600 famílies. Els interessats poden adherir-se a través del mail vullcompostar @consorciresidus.org.

El programa de compostatge domèstic, la creació de 25 illes de compostatge comunitari i la construcció de 4 plantes d’escala mitjana és l’estratègia del COR per al tractament sostenible dels biorresidus, per avançar-se a la seua implantació obligatòria ja que segons la normativa europea, per a l’any 2023 tots els Ajuntament deuen comptar amb un sistema de recollida separada de residus orgànics.  


Seccions

Programes

Servicis

CONFIA EN NOSALTRES!

T’OFERIM UN MÓN DE POSSIBILITATS EN COMUNICACIÓ I PUBLICITAT EFECTIVA PER A LA TEUA EMPRESA.
Els nostres mitjans produeixen gran quantitat d’audiovisuals, notícies, reportatges, programes, magazíns, diverses seccions, espots, documentals, etc. Demana la teua còpia!
Tu eres el protagonista, la nostra audiència, i volem que formes part del grup! El nostre eslògan, "Junts tenim molt que vore!" i volem que així siga.