NOTICIA COMARCAL TELEVISIÓ

Les restes d'aliments orgànics de 150 famílies de La Font de la Figuera serviran per a nodrir i mantenir els espais verds locals

Economia circular

La Font de la Figuera du a terme un innovador projecte pilot de compostatge comunitari que permet al veïnat participar activament i veure els efectes positius de reciclar la fracció orgànica dels residus que genera. Tot en col·laboració amb el Consorci de Residus V5-COR.

El compost que es genera a partir de l’aportació de restes de menjar d’unes 150 famílies del municipi, passa després per un procés natural que serveix per a nodrir els espais verds locals. En aquest punt, intervé personal especialitzat que s’encarrega de fer la recollida dels deu contenidors marrons i transportar-los a l’illa de compostatge, ubicada al polígon Sant Cristòfol, on es fa el tractament i el compost mesclant amb altres components, separant la part orgànica d'objectes com plàstics i altres semblants, i l'emmagatzema en bosses. Més tard, el compostatge es reparteix entre el veïnat per a l'ús domèstic i també es destina als parcs i jardins municipals.

D'esta manera, es redueixen tones de residus mesclats i es contribueix a dinamitzar l'economia circular a través d'una illa de compostatge, un projecte fet realitat pel Consorci per a la Gestió de Residus V5 – COR, pioner a la Comunitat Valenciana, que bonifica els usuaris més compromesos amb el reciclatge i que ha començat a funcionar progressivament en diferents localitats. Es redueixen els costos de gestió i estes tones de fem no es sumen al rebut del COR.

A La Font de la Figuera, i gràcies al compromís dels veïns i veïnes, esta primera recollida ha sigut tot un èxit per la qual cosa des de l’Ajuntament s’anima a continuar per a millorar la gestió de residus entre tots i totes.

La recollida de la fracció orgànica es fa els dilluns, dimecres i divendres a primera hora del matí. Així, les famílies han de dipositar les seues bosses a partir de les 20h del dia anterior per evitar molèsties innecessàries.

La implantació de la separació de la fracció orgànica és molt important pel compliment de l’objectiu del 65% de reciclatge que marca La Unió Europea per 2030.


Seccions

Programes

Servicis

CONFIA EN NOSALTRES!

T’OFERIM UN MÓN DE POSSIBILITATS EN COMUNICACIÓ I PUBLICITAT EFECTIVA PER A LA TEUA EMPRESA.
Els nostres mitjans produeixen gran quantitat d’audiovisuals, notícies, reportatges, programes, magazíns, diverses seccions, espots, documentals, etc. Demana la teua còpia!
Tu eres el protagonista, la nostra audiència, i volem que formes part del grup! El nostre eslògan, "Junts tenim molt que vore!" i volem que així siga.